Obozy letnie

Obozy organizowane są w Ośrodku Wypoczynkowym „Karina” (woj. lubuskie), woda w jeziorze czysta, idealna do kąpieli i żeglowania. Otaczające ośrodek lasy stwarzają uroczy krajobraz i specyficzny mikroklimat.
– Adres:
Ośrodek Wypoczynkowy „Karina”
Orli Kąt 15
66-330 Pszczew
N – 52°. 494’
E – 15°. 745’
58 m nad poziomem morza

Obóz szkoleniowy

Obóz szkoleniowy jest skierowany dla osób, które chciałyby uzyskań stopień żeglarza jachtowego. Na obozie większość wolnego czasu przeznaczamy na intensywny program szkoleniowy. Nie przekazujemy tylko suchej wiedzy, naszą misją jest przygotowanie młodych adeptów żeglarstwa do samodzielnego prowadzenia jachtu w przyszłości. Podczas 2 tygodniowego obozu, przeprowadzany jest pełen program teoretyczny i praktyczny. Obóz kończy się egzaminem państwowym po którym będziecie w stanie wyrobić swój pierwszy patent żeglarski. Do egzaminu na Patent Żeglarza Jachtowego może podejść osoba, która w dniu egzaminu ma ukończony 14 rok życia.

Obóz windsufingowy

Obóz windsurfingowy jest skierowany zarówno dla osób które pierwsze doświadczenia z windsurfingiem mają już za sobą, jak i tych które są zupełnie początkujące. Obozy są organizowane są w Ośrodku Wypoczynkowym „Karina” (woj. lubuskie), woda w jeziorze czysta, idealna do kąpieli i żeglowania. Otaczające ośrodek lasy stwarzają uroczy krajobraz i specyficzny mikroklimat. Obozy windsurfingowe organizowane są w Ośrodku Wypoczynkowym „Karina” (woj. lubuskie), woda w jeziorze czysta, idealna do kąpieli i żeglowania. Otaczające ośrodek lasy stwarzają uroczy krajobraz i specyficzny mikroklimat.

Obóz poszukiwaczy skarbów i piratów

Obozy/Kolonia żeglarska organizowana są w Ośrodku Wypoczynkowym „Karina” (woj. lubuskie), woda w jeziorze czysta, idealna do kąpieli i żeglowania. Otaczające ośrodek lasy stwarzają uroczy krajobraz i specyficzny mikroklimat. Ośrodek znajduje się nad pięknym jeziorem „Duży Szarcz” – Pszczewski Park Krajobrazowy. Teren ośrodka jest ogrodzony i strzeżony, dysponuje własną stołówką i sklepikiem. Na terenie ośrodka znajduje się również stajnia z końmi. Cennik jazd konnych na stronie www.o-karina.pl.

Obóz regatowy

Proponujemy obóz regatowy w klasie Optymist. Optymist to jedna z najpopularniejszych jednoosobowych klas regatowych na całym świecie. Jednocześnie jest to doskonały jacht do stawiania pierwszych kroków w żeglarstwie, a zarazem wyrafinowana jednostka do rywalizacji sportowej w żeglarstwie (system rywalizacji dzieci i młodzieży zaczyna się od Optymista). Obóz ma za zadanie nauczyć prowadzenia jachtu z szczególnym uwzględnieniem specyfiki techniki regatowej oraz rywalizacji sportowej w żeglarstwie. Zajęcia będą prowadzone przez wykwalifikowanego instruktora.

Obóz rekreacyjny

Obóz rekreacyjny jest obozem który pozwoli Ci zasmakować wszystkiego co u nas najlepsze. W trakcie obozu, nauczysz się podstaw żeglarstwa, zwiedzisz jezioro na kajakach oraz deskach SUP, przeżyjesz bitwę morską, pograsz w gry terenowe oraz wiele innych. Jest to najbardziej wszechstronna forma obozu jaka u nas występuje - nauczysz się i przeżyjesz naprawdę wiele. Zapisz się już dziś!