馃尲馃幍馃摎 Zapraszamy na XXXI Og贸lnopolski Festiwal Poezji 艢piewanej „MIMOZA – 2023” 馃尲馃幍馃摎

Serdecznie zapraszamy na wyj膮tkow膮 imprez臋, kt贸ra odb臋dzie si臋 02-03 grudnia 2023 r. w urokliwym miejscu – O艣rodek Fundacji Hobbit, pl. 艢w. Macieja 5a, 50-244 Wroc艂aw. Nasz festiwal skierowany jest do dzieci, m艂odzie偶y, a tak偶e doros艂ych, pragn膮cych dzieli膰 si臋 swoj膮 pasj膮 do poezji 艣piewanej.

?? Co jest celem festiwalu MIMOZA? ??

Celem festiwalu jest nie tylko promowanie kultury muzycznej, poezji i literatury, ale tak偶e inspiracja do tworzenia w艂nych dzie艂 artystycznych.

?? Wyst臋py ??

Zespo艂y mog膮 sk艂ada膰 si臋 z nie wi臋cej ni偶 8 os贸b i korzysta膰 z prostych instrument贸w muzycznych, takich jak gitara czy flet. Dopuszczamy tak偶e mo偶liwo艣膰 korzystania z podk艂adu muzycznego na p艂ytach CD lub mp3, a nawet fortepianu na scenie. Soli艣ci i zespo艂y wokalne prezentuj膮 trzy utwory, z czego dwa wybierane s膮 do konkursu, a trzeci – na 偶yczenie Jury. Wybieramy spo艣r贸d utwor贸w poezji polskiej lub zagranicznej, 艣piewanych w j臋zyku polskim. Uczestnicy oceniani s膮 w czterech grupach wiekowych: 鈥 I Grupa: 7-10 lat 鈥 II Grupa: 11-12 lat 鈥 III Grupa: 13-15 lat 鈥 IV Grupa: 16 lat i wi臋cej

?? Nagrody ??

Najlepszym wykonawcom przyznamy symboliczne nagrody, a tak偶e przewidujemy nagrody specjalne.

? Jak zg艂osi膰 udzia艂? ??

Aby wzi膮膰 udzia艂 w festiwalu, nale偶y dostarczy膰 zg艂oszenie do 28 listopada 2023 roku na adres: Fundacja „HOBBIT” Pl. 艢w. Macieja 5A 50-244 Wroc艂aw z dopiskiem „MIMOZA '2023” lub mailowo na adres: biuro@fundacja-hobbit.pl

Zg艂oszenie powinno zawiera膰:

1. Nazw臋 zespo艂u / Imi臋 i nazwisko solisty / Grup臋 wiekow膮
  2. Imiona i nazwiska cz艂onk贸w zespo艂u / Imi臋 i nazwisko akompaniatora
  3. Imi臋 i nazwisko osoby prowadz膮cej zesp贸艂 / solist臋
  4. Adres i numer telefonu kontaktowego
  5. Tytu艂y piosenek z informacj膮 o autorze muzyki i tekstu.

? Inne informacje ?

Uczestnicy i przedstawiciele szk贸艂 oraz klub贸w uczestnicz膮 w festiwalu na w艂asny koszt. Organizatorzy nie zapewniaj膮 nocleg贸w i wy偶ywienia uczestnikom spoza Wroc艂awia.

? Potrzebujesz wi臋cej informacji? ?

Je艣li masz jakiekolwiek pytania lub potrzebujesz dodatkowych informacji, mo偶esz skontaktowa膰 si臋 z Krzysztofem Bojd膮 z Fundacji „Hobbit” pod numerem telefonu 71 321 01 77 w godzinach 15:30-20:00 od poniedzia艂ku do pi膮tku, a tak偶e pod numerem kom贸rkowym 604 609 504 lub za pomoc膮 e-maila: biuro@fundacja-hobbit.pl.

Do艂膮cz do nas na MIMOZA – 2023 i podziel si臋 swoj膮 mi艂o艣ci膮 do poezji 艣piewanej! ???