"Chichot" - Festiwal piosenki i tekstu śmiesznego
"Wibram" - Festiwal piosenki turystycznej i harcerskiej.

Program - żeglarski

Program prowadzony jest przez Krzysztofa Bojdę - "Bojdziasty", "Boj",

Bojdziasty

Zacząłem dosyć późno realizować swoje marzenia i dotarło do mnie, że samo mieć to za mało, cenniejsze bowiem jest to, co się robi, aby mieć. Potem odkryłem, że jeszcze ważniejsze jest to, kim się staję, gdy robię to, co robię, a to, co będę z tego miał, jest już tylko produktem ubocznym.

Zwykle trudno jest mówić i pisać o sobie jednak z uwagi na konieczność otwartego i szczerego spojrzenia na siebie i "w siebie" a jednocześnie przedstawienia się napiszę kilka słów. Zacznę od rodziny, bo jest dla mnie sensem mojego życia, inspiruje mnie, pozwala smakować to, co w dojrzałym życiu najważniejsze, dostarcza mi spokoju, wyciszenia i sił. Praca, którą się zajmuje to wspaniała przygoda dla całej mojej rodziny (mam nadzieję, wierzę, że tak jest,... – wiecie nigdy człowiek nie może być w 100 procentach pewien no ale w 99,99999... to na pewno tak). Żona mnie wspiera tworząc zwłaszcza w formach wyjazdowych wspaniały rodzinny klimat dla wszystkich tych, którzy siadają na obozie pod parasolem – „swojaki” wiedzą, o co chodzi i co to znaczy. Pamięta o imieninach i urodzinach, w chłodne dni parzy dobrą herbatę, każdego zatroskanego wesprze dobrym słowem,... to cała „Bula”. Dzieci Justyna i Kacper od urodzenia wychowują się w klimacie Fundacji. A obiecałem sobie, że nigdy nie skrzywdzę dziecka – przepraszam żartuje sobie.

Rodzina:

Żona Dorota - "Bulcia" - socjolog,
córka - Justyna - specjalista od zatrudniania już od 04.11.2016 mgr, syn - Kacper - "Młody" - maturzysta, nasz pies "Navy" w piątek 18.11.2016 trafiła do naszego domu.

Wykształcenie
:

-Studium z WF, pięcioletnie studia pedagogiczne na Uniwersytecie Wrocławskim, podyplomowe studia z „Psychologii Zarządzania” również na Uniwersytecie Wrocławskim. Podyplomowe studia z żeglarstwa sportowego na Akademii Świętokrzyskiej. Ukończone roczne „Szkolenie liderów organizacji pozarządowych”, instruktor żeglarstwa PZŻ, instruktor żeglarstwa sportowego, instruktor motorowodny, międzynarodowy certyfikat kompetencji żeglarskich ISSA, instruktor jazdy konnej, sędzia jeździectwa II klasy, instruktor narciarstwa, instruktor snowboardu, ratownik wodny WOPR, płetwonurek, kapitan motorowodny i kapitan jachtowy, nemrod... I po co mi to wszystko?

Ale co tam! Jak mnie pytają jaki zawód wykonuję to odpowiadam że mam dwa punkty widzenia, pierwszy to przez pryzmat zarabianych pieniędzy tutaj śmiało mogę powiedzieć że wszędzie pracuje jako wolontariusz. Drugi punkt widzenia to relacje z ludźmi, z tej strony jestem chyba pedagogiem cokolwiek miałoby to znaczyć. Ale ważne jest to, jakie mam odczucia (to już trzecie spojrzenie a miały być dwa) a czuję się różnie. Najczęściej jestem starszym kolegą takim tam kumplem, z którym się pogada wspólnie coś zrobi dla siebie i innych, bywa, że jestem ojcem, - wtedy się wymądrzam zwracam uwagę, gonie do porządków, ale zdarza się, że poklepie po ramieniu jak trzeba przytulę, doradzę, zamienię się w tarczę by po chwili być wojownikiem,... To, co ja robię, kim jestem?!
    Zainteresowania - pasje:

Żeglarstwo - Ocean Atlantycki (Lady - B)

wspinaczka - skałki w Walimiu

konie - AKJ Świniary - na trasie krosu - nasze WKKW koń - FACET

muzyka - festiwal szantowy w Kunicach

nurkowanie - obóz klubu "Zorba" Wrocław

Marzenia:

-Wybudować żaglowiec,
-Marina Wrocław,
-...,
-Zdrowie i święty spokój.

Kilka marzeń już spełniłem! Działam dalej!

Czego nie lubię najbardziej?

-Nie lubię, kiedy ktoś okrada kogoś z Marzeń.
-Nie lubię ludzi nielojalnych.
-Nie lubię plotkarzy i ludzi zawistnych.
-Nie lubię ludzi, którzy nie potrafią myśleć, działać, patrzeć i słuchać sercem.
-...

Moje wady (a mam ich wiele):

-Jestem leniwy.
-Wszystko robię na ostatnią chwilę.
-...

Info: